Följer trenden:)

Nu måste jag med...vill ju vara lika cool som er andra hehe

1. Vad heter du?  Sofie
2. Ett ord på fyra bokstäver. Snor
3. Flicknamn. Siri
4. Pojknamn. Sten
5. Yrke. Sekreterare
6. Färg. Svart
7. Klädesplagg. Strumpa
8. Mat. Soppa
9. Sak i badrummet. Shampoo
10. Plats/Stad. Stockholm
11. En orsak att vara sen. Sovit för länge.
12. Något man skriker. SE UPP!!!!!
13. Film. Step Brothers
14. Något man dricker. Snaps
15. Band. Sven-ingvars

16. Djur. Snok

17. Gatunamn. Stråvägen

18. Bil. Seat

19. Sång. Sov du lilla videung

20. Aktivitet med mer än en deltagare. Sex.P

Idag har vi varit på fika hos Angelica och Amir. Jessica och Edvin och Cecilia och Matilda var också där. Åt frukt i massor...mmm gott. Och en "liten" lussebulle slank också ner. De blev massa prat och skratt idag med också lite ljud från dom små. För när en liten börjar skrika så följer resten av kören med. Sötisar:) Men idag tror jag nog ändå att Tyra tog dom högsta tonerna, hon ska ju verkligen visa sig från sin bästa sida.  Men jag är endå imponerad att det faktiskt inte är mer gnäll när vi har våra mammaträffar. Sen blev det en promenix bort till babyproffsen. Men varför är det alltid så att när man väl har pengar så hittar man inget att handla?? Why?? Jag gillar ju att shoppa och speciellt till Tyra.
Nä ush och fy men nu måste jag vika tvätt...finns det något tråkigare liksom.


Babysim

Så då har vi varit och badat och det gick jättebra. Tyra blev lite ledsen ett tag så det blev till att gå upp ur poolen och amma lite sen fungerade det fint igen. Hon är så duktig vår snäcka<3








Ny vecka igen

shit va fort helgen går. Lite uppdatering om vad vi gjort i helgen. Först i fredags blev det som sagt en sväng till Johan och Carro. Satt och snackade om allt och ingenting. Sen i lördags så var vi först och handlad och sen på kvällen körde vi till Ek och Martina. Lille Sixten sov hela tiden vi var där. Så han såg vi inte mycket av.
Sen igår körde jag och tränade medans Daniel hade Tyra. Han gick bort till gymmet också bytte vi där så han fick träna och jag gick hem med snäckan. Så det blev bra med motion igår. Sen körde vi ut till mamma och uffe och käckade middag. Mmmm gott var det. Fia och Liam var också där. Han är en sån sötnos min brorson. Kan inte säga Tyra så hon heter Töja:) Får han bara tina upp lite i början så kan man knappt få tyst på honom sen. Han sprang runt i bara blöja  och lekte med en pilatesboll. Vilket resulterade i att han fastande på bollen och snurrade med rakt in i väggen. Vi blev helt förskräckta för det såg helt hemskt ut men han bara reste sig upp och sa "jag klantig"..vilken sköning han e.

Idag ska jag, Tyra och Daniel på babysim för första gången...nervigt men ska bli kul. Får väl se om det uppskattas av vår lilla tjej. Skriver mer ikväll om hur det gick och får se om jag har någon bild från äventyret:)

Fredag

Och vi har bara varit hemma. En runda med vagnen annars ingenting. Har sorteras Tyras kläder lite efter storlekar så jag vet vad hon har. Skulle behövt gå lös lite på min egen garderob också. Få bort en massa "jag-kommer-bli-smal" kläder så där finns plats för nyheter. Måste sluta snåla när det gäller mig själv. För är det inte så att mår frun bra så mår familjen bra:)...hehe det är ialla fall vad jag försöker lära Daniel.
Snart kommer gubben in hem så då får vi se OM det händer något kul ikväll eller det blir att bara vara hemma. Han skulle eventuellt spela innebandy vid 22-tiden (???) Kan ju hoppas att han kommit på bättre tankar och vill umgås med oss tjejer:D
Får se om vi tar en sväng och träffar Johan och Carro. Ganska länge sen vi sågs.
Nä annars har jag väl nada att skriva om idag, är väl inte på topp när det gäller humöret. Men det är nog för att jag är ganska rastlös men ändå så trött att jag inte pallar hitta på något. Ska kanske knalla bort till Ringstorp och hämta Tyras paket från go-boken. Sorry att det inte blev någon rolig läsning men jag har ju inte gjort något idag.

Uppe med tuppen

Idag gick vi upp tidigt för att hinna med allt innan vi ska ner till stan och fika. Men eftrsom min dotter är en sjusovare så var hon ett riktigt morgonmonster:) var ju tvungen att byta blöjan som var full. Men först ville ju Daniel säga hejdå och pussa henne. Hon lät som bara den och slog efter honom hehe. Ser helt roligt ut. Sen blir hon vansinnig och megaledsen så det enda som hjälper till sist är att amma henne. Hmmm tror hon har fått sitt humör från mig:P  Men med lie mat i magen så är hon samma charmtroll som vanligt. Lööööv min lilla skitunge:)
Just nu sitter hon i babysittern och disukterar med Rachael Ray....gillar tv:n precis som mamma hehe.

Igår var jag och Tyra en heldag hemma hos mamma. Körde ut och höll henne sällskap för nu har hon ju gått sjukskriven ca 2 månader för sin opererade fot och inte kommit någonstanns. Så hon är ganska uttråkad, stackarn.
Men vi fixade deras gästrum så nu är där fint som bara den:D Mysigt att komma hem till mamma och bli bortskämd.
Sen var jag väldigt engagerad i att elda i deras kamin. Gött när det är riktigt varmt plus att det är ju sånt pissväder ute. Vill att det ska bli vår nu så man kan komma ut och gå utan att ta på både mig och lillan som 2 michelingubbar.
Så tack modern min för att du orkade med oss hela dagen:-P
Nu får jag se till att få i mig lite frukost och börja förbereda mig. Tänkte promenera ner i stan men det får kanske bli bussen då det snöar som bara den.

Slänger in 3 kort på snäckan min som bli 10 veckor idag. På första bilden är hon 1 dag gammal och dom andra 2 är från alla hjärtans dag. På kort nr 3 har hin sin nya kappa på sig...hur sött är inte det:)








20:45

Oj det blev verkligen en heldag på stan. Jag och Tyra åkte med bussen 10.25 imorse och kom hem klockan 18.35
Först fikade vi och satt och snackade om allt och ingenting, sen blev det shoppingrunda och sen en fika till och sen promenerade vi hem. Hade superroligt...länge sen jag hade så kul och skrattade så mycket:D
Som vanligt när jag  är och handlar så blev det bara påfyllning i Tyras garderob....en liten kjol, blus och Tyras första keps(dock lite stor) Nu nannar hon gott efter dagens äventyr gullungen min<3
 Här är hon iklädd i mammas senaste inköp@-->--->---

Kändisar för en dag:)

Idag är familjen Bengtsson/Persson i tidningen. Dom valde inte den bästa bilden på oss men men det är vi i alla fall.
Så snart ska jag knalla iväg och handla tidningen så jag kan klippa ut bilden och klistra in i Tyras babybok.
Idag är det superfint väder så jag och Angelica ska ut och promenixa med dom små.
Sen ska jag spela lite Wii Fit. Fick ju det i julklapp av Daniel men har inte hunnot använda det så himla mycket eftersom det tar  sin lilla tid att ha en liten snäcka som gillar umgås med mamman sin.


Fika och återbesök

Idag har jag och Tyra varit på fika hos Cecilia och Matilda.
Linda och Hugo och Jessica och Edvin var också där så idag var vi bara ett litet gäng. Men lika trevligt det. Åt pastasallad som smakade mycket gott...varför kan inte mina pasatasallader smaka så gott. Kanske ska handla hem och ge mig på och försöka göra en god sallad. Hade ju varit perfekt som lunch istället för en varma koppen och macka vilket är alldeles för lite.
När vi satt och pratade kom vi in på ämnet att inte ha några vänner och gissa om jag kände igen mig. Det är f*n inte lätt att hitta nya vänner. Inte bara till att haffa någon på gatan och fråga "vill du bli min vän" då hade ju folk trott man var dum i huvudet. Sen är det ju inte lättare om man heter Sofie och alltid tror att folk inte tycker om mig och därför har väldigt lätt att dra mig tillbaka och inte våga höra av mig när jag träffar nya människor. För varför skulle dom vilja umgås med mig.
Ush fy fan vad mitt X förstör mycket för mig genom att under den tiden vi var tillsammans väldigt ofta berätta allt dåligt med mig och hur ful jag var. Trodde jag kommit över det ganska bra men det sitter djupt. Det fysiska läker snabbt men alla elakheter lämnar ärr efter sig som nog aldrig kommer försvinna. Är glad att jag träffat Daniel. Han är så fin mot mig. Men ibland är det nog inte bara sin stora kärlek man behöver, för han kan ju inte umgås med mig 24 timmar om dygnet, behöver egna vänner också som kan tycka om mig för den jag är och som vill umgås med mig. Ush nu blev det här jobbigt får skirva om något annat.

Idag var jag på återbesök hos barnmorskan. Hon tyckte Tyra var helt underbar och ville kidnappa henne:) Vi gick igenom hur min graviditet och förlossning varit och hur livet som mamma är. Att bli mamma är helt underbart. Hade det inte varit så dyrt med barn  och gjort så j*vla ont att föda dom så skulle jag kunna skaffa ett helt fotbollslag:) Så att förhindra det så fick det bli minipiller för min del. Ush och urk men får ju se till att komma ihåg och ta dom:/ ialla fall tills Tyras lillasyskon ska bli tillverkat:) Som det ser ut nu så blir det väl till att börja försöka nästa år i  maj/juni.
Men ialla fall allt annat såg fint ut så nu kan jag börja träna igen. Kan behöva lite positiva endorfiner tror jag.

I lördags var det Alla hjärtans dag. Det firade vår lilla familj med att åka ner till Center syd och shoppa loss. Daniel fick sina försäkringspengar i veckan så vi tog några tusen var och shoppade en massa kläder...så nu har jag ett par jeans som faktiskt sitter fint utan att jag ser ut som en muffins. Och massa fina tröjor och koftor. Sen på kvällen ¨t vi kinamat och kollade på melodifestivalen. Med andra ord så hade vi en helt underbar dag, kunde inte varit bättre.
Nu vill Tyra Myra ha hela mammas uppmärksamhet så får skriva mer en annan dag.

Träningsvärk

sa jag ju att jag skulle få och mycket riktigt...mina ben värker så jag håller på att dö. Ser ut som jag gjort på mig när jag går...snyggt jobbat sofie. Så ni som vill komma i form, prova den träningsdvd:n för den nytta kan jag säga. Nu tänker ni säkert "hur kan hon veta det om hon bara använt den 2 ggr"..men ni som känner mig vet att om jag hör något som funkar för någon annan så ska jag ckså prova. Har en kompis som hade använt denna dvd:n när hon var överviktig och gick ner riktigt mycket i vikt. Blev skitsmal. Så hade jag också brukat allvar så kunde jag pratat av egen erfarenhet.
Så orättvist att vissa går ner all sin graviditetsvikt bara på några veckor medans andras kilo sitter som cement på kroppen. Visst jag har fått världens finaste dotter och så sätt gör det mig ingenting att ha en del extra fett på kroppen. Men alla vill väl känna sig fina och trivas med sig själv.  Ja ja det är bara jag själv som kan göra något åt det och jag försöker faktiskt. Mycket av mitt problem är nog att jag glömmer äta, sen blir jag så hungrig så jag blir yr och då tar jag något onyttigt för att orka.

Nu om något helt annat. Igår köpte jag massor av barnkläder till Tyra. En tjej sålde på blocket superfina kläder rätt billigt. Så jag stack och kollade på dom och dom var verkligen superfina. Så nu håller jag på att tvätta allting. Tyra är 2 månader imorgon och har redan kläder på sig för 4-6 månader. Så alla dom fina små kläderna vi köpte i början är snart nerpackade till hennes framtida småsyskon. Så får vi se hur länge det dröjer innan det är dax för nr 2:)...är ju helt underbart att få barn, så jag ser fram emot att få en till sen.
Nu ska jag kasta mig i duschen medans snäckan sover för snart ska vi köra och betala hennes babysim.

Lite träning

"Nä nu får det vara nog, får ta tag i denna tjockiskropp om jag ska komma i min klänning till bröllopet"...detta var mina tankar för en timme sedan så jag satte Tyra i babysittern och satte igång en träningsdvd som jag köpte för vääääldigt länge sedan och som Daniel sa att jag aldrig skulle använda (men joho det skulle jag visst det) och som blivit använd en gång.

Iallafall så började jag och Tyra satt här och kollade på mig med beundrande ögonen...
....5 minter senare såg Tyra ut såhär
Och 15 minuter efter jag tryckt play så var jag helt slut och känner redan att imorgon har jag träningsvärk.
Ush va pinsamt otränad jag är. Då jag har svårt att sluta äta godsaker så får det bli att röra mer på mig. Och försöka att dra ner på kakor och godis en del ialla fall.

Nä nu ska jag ta en banan och sätta mig lite med mitt fotoalbum och scrappa lite medans Tyra ligger helt utslagen av träningen haha.


Inför Tyras dop

Har haft svårt att hitta en dopklänning som jag tycker om till Tyra. Hade en helt underbar när jag döptes men tyvärr har den försvunnit så nu fick jag leta ny. Hittade på babyproffsen men dom var ju dyra. Sen hittade jag en rosa som jag trodde var en dopklänning men tydligen var det en underklänning. Men men den köpte jag och fixade till själv.
Här är en före bild    där var ingenting och den var inte ens sydd nere i kanten men färgen var fin:)
På baksidan var där bara karborreband men även det blev fixat:)


     

1.Nederkant                          
2.Rosett+ rosor                   
3.Ärmarna                                         
4.Baksidan                                    

Om ni trycker på bilderna så tror jag att dom ska bli större
Är själv jättenöjd över reslutatet:)


Slänger in ett inlägg:)

Fredag kväll och här sitter jag och Tyra och slappar i soffan. Ingenting kul på tv och Daniel är och turar med sin släkt. Hans mormor fyller 80. Men eftersomTyra varit sjuk hela veckan och fortfarande är lite snorig och har hosta så fick det bli en lugn hemmakväll för oss. Åt burgare från Max och köpte glass från Ben & Jerry´s Phish food ...mmmm gott kan jag lova men inget vidare för figuren.
Viktnedgången går väl sådär..många kilo kvar. Men ska snart på efterkontroll så efter det tänkte jag börja träna på Sats igen. Sen börjar jag bli riktigt duktig på att komma ut på långrundor med Tyra. Och nu 2 ggr så har jag promenerat med Angelica och hennes lille Amir. Tiden går ju så sjukt snabbt när man går och pratar och dom små sover så gott i vagnen. Sist var vi ute i ca 2 timmar i värsta snöskitvädret.


Nu i veckan så var vi ute på väla och beställde bröllopsresa. En vecka på Mallorca för hela familjen. Längtar!!!

Nä nu vill Tyra ha uppmärksamhet, men här kommer dagens bild. Snäckan i sina nya fina kläder.


RSS 2.0