Tjuvstart hehe

Idag kunde jag inte stå emot längre utan efter en sväng på Maxi så kom mamma Sofie hem med banangröt och sked till Tyra. Så idag blev premiär på lite gröt idag. Snäckan var nöjd med smaken men konsistensen var lite konstig. Hur gör man liksom med tungan när det inte är flytande föda:)


Sen har vi varit på babysim också idag. Det blev 3 dyk varav ett där jag fick släppa henne en liten stund under vattnet och ett där jag hade simglasögon på mig och kollade på henne under vattnet. Coolt!!
Daniel var också med idag, fast han fick vara fotograf:)
En bild på min lilla fisk på väg upp ur vattnet:)


Ush nu kallar sängen. Natti natti

Trött!!!

Idag känner jag mig riktigt trött. Kommer inte ens ihåg om jag sa hejdå till Daniel imorse. Fast dom säger ju att tredje dagen på gi brukar vara värst.
Vi vaknade vid lite över nio och hade fått sms av Cecilia att dagens lunchdejt var inställd eftersom lilla Matilda blivit förkyld. Så då bestämde Tyra och jag oss för att gå på babymassagen ändå. Det var helt ok och Tyrisen verkade gilla det .
Nu väl hemma så gav jag precis lilen en flaska. Nu äter hon riktigt mycket. Tänkte själv fixa någon lunch och sen lägga mig på soffan en stund.
Så bye bye för tillfället
Ska fota och lägga ut bilder påTyra sen i sina fina kläder:)

Dag 2

och jag har överlevt så här långe:) Mår toppen och magen känns mindre svullen. Håller just nu på att fixa frukost.
Idag är vädret toppen, ialla fall från denna sidan rutan. Och vi ska ut och promenera med A & A. Tur att det finns fler som gillar att ut och gå. Roligare när man har sällskap.
Igår var jag och badade med Tyra. Hon dök 3 gånger och en av gångerna skulle jag släppa henne en stund under vattnet. LÄSKIGT!!!! Funderar på att inte gå nått mer när denna terminen är slut. För som det är nu så verkar hon inte tycka det är något vidare och sen är hon riktigt gnällig resten av dagen. Men det kan ju ändras för som det är nu så ändras ju saker och ting så snabbt med henne.
För bara några veckor sen var hon en glad bebis hela tiden och sa typ aldrig någonting, nu är hon ett litet gnällmonster som vet exakt vad hon vill och skriker tills mamma fattat det. Fast lika arg som hon kan vara, lika mycket mysunge kan hon vara också Men dom går ju igenom en massa perioder så jag lägger inte så stor vikt vid det. Tycker fortfarande att det är lika underbart att ha barn och vill definitivt ha en till snart:)

Idag är sista visningen på det huset som vi kollat och lagt bud på. Vill ha!!!!! Litet sött kedjehus. Än så länge är det bara vi som lagt bud och då var där ändå 20 personer förra veckan när vi var och kollade. Och idag skulle det bara komma 10 stycken.

Och idag kunde man kolla vad man skulle få tillbaka på skatten. Vi fick ganska mycket mer än vi hade räknat med. Gött för klirr i kassan passar utmärkt.
Så ja detta känns som en bra dag helt enkelt:)


Nu jävlar!!!

Så då började jag veckan med att börja på GI. Gick upp vid 7 och matade snäckan för idag skulle vi köra the daddy till jobb. När vi kom hem la jag Tyra i vagnen och gick 1 timme i rask takt. Och när jag väl kom hem fick jag äntligen frukost, härligt med ägg bacon till frukost (ialla fall första dagen) Men nu jävlar ska jag ner i vikt. Eftersom jag ändå inte kan amma längre så har jag bara mig själv att tänka på och då håller det inte att se ut som en barbapappa. Kanske behövs det inte en sopsäck till bröllopet:)

Fan det är ju fel på min blogg

Innan när jag skrev om inlägget om mina 8 sanningar så fanns dom gamla inte i min blogg men nu ligger dom där igen. Hummm är jag knäpp eller?!? (Hehe inga svar på det tack) Jaja då fick ni lite fler sanningar om mig:)

Nyfixad hall:)

Då är vår hall färdig:)
Och eftersom jag inte kan låta bli att göra saker själv så satt jag och lekte med min nya skrivare och fixade tavlor att ha på väggarna. Sen målade jag en blomsterranka på väggen. Är faktiskt riktigt nöjd med resultatet






Sen har min händige gubbe snickrat ny hatt och skohylla

Me like:)

Annars idag har jag mest matat Tyra. Det fungerar med flaska nu:) Så hon äter med nöje varannan timme. Det fick bli en Tommee Tippee flaska som liknar ett bröst för att hon skulle bli nöjd. Innan dess har det varit slagsmål här varje gång hon skulle äta.
Så nu ammar jag inte alls längre så när vi får lön denna veckan så börjar jag på GI hade jag tänkt. Nu är det dax att gå ner i vikt:)

Sen ikväll har C, J, A & T varit här på besök. Vi har spelat Buzz på playstation 3. F'n vad kul det är.
Nu ska jag in och klå killarna igen hehe.

Får passa på medans lillan sover. Ligger gott i sin nybäddade säng med nya sängkläderna vi köpte igår på ikea:)

8 sanningar om mig själv

Jag har blivit utmannad av Ciliah att skriva 8 sanningar om mig själv. Satt och gjorde det i torsdags kväll men givetvis i min trötta tillvaro så glömde jag spara så då får jag se om jag kan få ihop det igen, för inte var det så lätt som man kan tro.

1. Jag är enormt stolt över att vara mamma och älskar att bara vara med Tyra

2. Jag är en sjukt osäker person

3. Jag är envis som synden när det väl gäller, ett drag som min lilla dotter nu också har fått:)

4. Jag är en sann bantare, har nog provat de flesta dieterna:/ (men inte är man smalare för det)

5. Är tragisk nog att tro att livet blir så mycket bättre om jag blir smal.

6. Jag är en ganska snäll person

7. Jag är inte det smartaste som går i ett par skor, ibland är det lite blondinvarning på mig:)

8. Jag har faktiskt börjat njuta riktigt mycket av livet:)

8 sanningar om mig själv

Jag har blivit utmanad av Ciliah att skriva 8 sanningar om mig själv...ska göra mitt bästa:-)

1. Jag är en sjukt osäker människa

2. Jag är världens höns-mamma

3. Jag är en sann måndagsbantare, börjar när jag går upp och ger upp strax efter lunch:/

4. Jag är tragisk nog att tro att livet blir enklare om jag blir smal.

5. Jag är en ganska snäll person

6. Jag lägger alldeles för mycket tid på att vara rädd för att förlora folk som jag älskar

7. Jag ÄLSKAR att vara mamma.

8. Jag är mörkrädd

Detta var f*n inte lätt:)

Spott oh fräs för ersättning

Det är ialla fall Tyras åsikt. Det tråkig är då att det verkar inte som mamsen har så mycket mer att ge henne. Så nu är det krig flera gånger om dagen med mini-Persson. Ush känns verkligen hemskt att tvinga i min lilla pärlan något som hon verkligen verkar hata. Hon ryser i hela kroppen när hon sväljer och sen skriker hon hysteriskt. Men vad är där att välja på när där knappt kommer något ur brösten:-( Hon måste ju få i sig mat.
Igår hade jag och Tyra promenaddejt med A & A men pga att det var halv orkan i stan så blev vi upphämtade och begav oss till Familia istället. Vi packade i gluttarna i varsin Baby Björn och kollade affärer. Men min glutt är ju inte så liten dock så det blev TUNGT ganska fort. Jag hittade i alla fall min drömjacka och ett par nya skor *meganöjd*
Sen blev Tyra arg och ville äta så vi hittade någonstanns att sätta oss och ner slank en bakad potatis:-P
Sen hann vi inte med så mycket eftersom lillan mest var arg (kanske inte så konstigt om mamsen inte har tillräckligt med mjölk) så vi begav oss hemåt. Det blev dock ingen träning som var tänkt så idag ska jag gå ner till stan, ta tåget till ramlösa och gå därifrån till Daniels jobb. För idag ska vi kolla på hus:) Uppdatarer senare om hur det gick:) 

Dopet avklarat:)

Shit vilken stressig helg det blev. I fredags gjorde jag förberedelserna till tårtorna och fixade en del som skulle ordnas till dopet sen drog familjen till stora staden Åstorp för att hälsa på J och C och vilden A. Det blev några timmars skitsnack och jag fick hjälp av C med flaskor och så, så att Tyra fick i sig lite ersättning. Tror att all stress inför dopet gjort att där inte finns så mycket näring i min mjölk just nu.
Ialla fall så stannade vi inte hela natten som det brukar bli eftersom vi skulle upp tidigt och packa grejor och bege oss ut till Vallåkra och duka och fixa mat till dopet.
Lördagen blev  verkligen en heldag av fixande så Tyra fick ta sig ett snabbt dop i vasken innan det var dags för fröken att nanna:)
Själv kom jag inte i säng förrens JÄTTE sent och hade precis börjat slumra till när Daniel fick ett sms av J att dom inte kom på dopet för att C blivit dålig och åkt ambulans till sjukhuset och skulle opereras. Daniel var lite fuller så han sov så jag ringde J och hörde hur det var med C, blev ju jätteorolig. Tänker på dig vännen, förstår att du har det jobbigt just nu.
Efter det telesamtalet var jag helt skakig så då kunde jag absolut inte somna. Så det blev någon timmes sömn den natten.
Sen skulle ju vårt dop börja 9.30 så man fick ju gå upp i ottan och fixa till oss.
Men vi var i kyrkan i tid så vi kunde ta emot våra gäster.
Dopet gick fint förutom att Tyra blev ganska ledsen i slutet så vi fick inga fia bilder:(
Ska kolla runt om det är någon som fått något fint kort, annars har vi ju det på film.
Maten var uppskattad, Det blev kyckling/pastasallad med hembakade bullar och dressing.

Inte så lätt att fixa mat till ca 50 personer men det var uppskattat och blev knappt ingenting kvar.
Sen bakade jag tårtorna själv. Det var chokladfluff och jordgubbsgrädde i och jag får själv säga att jag blev nöjd:)
    

Sen var det dax för presentöppning. Det var ju inte så lite paket med så många gäster. Pappret tog mina små buspojkar hand om.
Hon fick sååååå mycket fint så vi tackar och bockar för alla fina gåvor ni gett vår dotter.
 
Efter det åkte gästerna hem ganska snabbt så vi packade ihop oss och begav oss hemåt. Vår sjukt trötta så hela familjen Bengtsson/Persson däckade på soffan några timmar, för att få ny energi så man kunde busa igen
 
Tyra tycker ju att hennes mamma är så himla rolig hehe...detta är min gullunge. Kan man annat än smälta...Löööv you stumpan.
Sen blev det mys framför tv:n och en flottig pizza. Och sen kallade sängen.
Så efter denna hektiska helg har vi bara haft en slappmåndag och skolkade från badet. Så nu får vi rymma upp lite innan pappsen kommer hem från jobb.

Håll tummarna:)

att vi inte blivit lurade.
Vi ska gå på U2 den 31 juli....satt i 5 timmar och försökte få biljetter till konserten men utan resultat. Hittade en kille här i hbg som sålde så vi köpte 2 stycken. Men tydligen kan man trycka ut biljetterna själv nu när man bokat om man vill så jag fick vanliga papper. Det är bara att hoppas att han inte blåst oss. Det lär vi se i juli. och skulle det vara så, så har vi inte förlorat en förmögenhet.
Men saken är det att U2 är liksom min och Daniels grej. Det är det bandet som vi har gemensamt och gillar. Och när vi bara träffades och inte var tillsammans så sa vi att om dom någon gång kommer till sverige eller norden så skulle vi gå tillsammans och kolla oavsett om vi var ett par eller ej. Och nu är det dax:)
2009 är vårt år känns det som.

Nä nu får jag återgå till servettvikning till dopet. Blää det var kul första 3 servetterna.

Färdigt

Så då var det shoppat inför dopet. Vi var inte hemma förrens 21.20 så Tyra var INTE glad. Nu ligger hon här brevid mig och skäller och har sig. Någon är uppe på övertid:/
Men ialla fall innan vi var och hadlade så svängde vi in om och hälsa på Karin och Christian och kollade nykläckt bebbe. Fick ju lämna present som vi köpt till honom. 6 dagar gammal var plutten som ännu inte fått något namn....SÅÅÅÅÅÅÅ söt. Han var så himla lik sin pappa. Också hade han mörkt hår förrutom en fläck med riktigt ljust hår.
Ush nu går ögonen i kors och sängen skriker efter mig.
God natt allihopa.
Här är dräkten lillen fick av oss. Skulle funnits i rosa för då hade Tyra haft en sån i sin garderob också:)


*^<>%&

Igår blev Tyra 3 månader. Kan inte fatta att hon redan funnits i våra liv i 3 månader. Det går jättefort. men samtidigt känns det som jag alltid haft henne. Kommer knappt ihåg hur livet var innan man hade en liten individ som kräver all ens uppmärksamhet hela tiden. Men det är ju inget jobbigt. Bästaste som finns att vara mamma.
I alla fall så igår var vi på bvc. Tyra väger nu 6720g och är 66 cm lång. Så oavsett om jag inte alltid äter rätt så ger det tydligen rejält med näring till prinsessan. Hon fick även ta 2 sprutor igår på bvc. Den första sa hon inte ett ljud om och den andra blev hon bara lite arg i slutet, men det gick över lika snabbt. Så det var inte så hemskt som jag väntat.
Men däremot så hade jag en liten gnällfis här hemma. Hon hade nog riktigt ont i kroppen för ingenting hjälpte så det är tur att panodil finns.
På kvällen åkte vi ut till Bårslöv för att gå på kryddparty. Riktiga kryddor då alltså, inga kryddor till sovrummet såvida man inte tänder på kött och kycklingbuljong:)
Genast blev jag 470:- fattigare...dahh att jag aldrig lär mig.
Nä nu ska jag göra vid mig och lill-Persson för om 2 timmar ska vi träffa A & A och idag tänkte vi inte vara sena:)
Skönt att ut och röra på fläsket, tråkigt bara att solen försvann lika snabbt som den tittade fram.


Downtown

Gick upp i vanlig tid och fixade till oss in för dagen. Fick även detta glädjande beskedet när jag kissade på stickan

Thank good säger jag bara. Vill visst ha barn snart men att redan ha vara gravid hade dock varit lite för bra. Så nu ska jag bara få reda på varför jag ofta blir yr och mår illa och känner mig gravid. Kan ju hoppas det går över, för det är inget vidare kul faktiskt.

Sol & lunchdejten blev tyvärr inställd. Men  jag och Angelica bestämde oss för att promenera ner till stan och fika istället. För en gång skull var det jag som kom sist;) Men väl nere i stan så blev det för min del varm choklad och varm macka...smarrigt. Sen en massa snack, säger bara shit vilken humor den tjejen har. Blir ju rutor på magen här hahaha. Tyra och Amir tröttnade ganska snabbt på oss och somnade gott. Efter fikan blev det ett besök till Lagerhaus. Shoppades en del ROSA grejor till Tyras dop. Inte gillar väl jag rosa;)
På vägen hem skrattade vi så mycket så vi fick ta en sväng in om Mc Donalds för att låna toan så att det inte hände en olycka:D 
Nu är vi alla fall hemma och har varit nere och valt grejor till toan. Snart dax för vår del att renovera den. Och nu är Daniel på gymmet så jag hade tänkt fortsätta fixa med gästboken till dopet. 
Imorgon blir Tyrisen 3 månader och ska då få 2 sprutor i benen...stackarn, hur ska mammsen klara detta. Värker redan i mammahjärtat. Men kan säga atta vi hade inte haft någon nytta av pappsen imorgon då han är räddare för sprutor än vad jag är. Så det får bli en uppdatering imorgon hur det gick med stumpan. 

Så här nöjda var pluttarna när satt och fikade :D
 

Föräldraträff, bad & Prälleträff

Idag var det dax för föräldraträff på bvc. Hmm inte riktigt min grej. Jag var nog yngsta mamman och Tyra näst äldst glutten. Men det lät som jag haft det lättast, så till sist ville jag inte säga något för det kändes som om jag var en sån som skröt om min dotter. Men hon är ju oftast nöjd och glad och hon sover bra om nätterna och har gjort det sen hon föddes och allt är allmänt bra med henne. Vi har haft en sån enorm tur med vår äldskade Tyra Myra. Visst hon kan vara en bestämd liten dam men inget jag tycker är jobbigt. Så nästa träff kan det hända att jag hoppar över. gav mig inget liksom. Hade mycket hellre lunchat hos Cecilia men jag hade ju redan lovat Birgitta att fixa med fika. Men det blir en dejt med the other moms med bebbar imorgon. Sola och luncha...inte helt fel.

Men ialla fall efter bvc så åkte vi direkt till badet. Idag var det premiärdykning för Tyrisen. Ush mammisen var nervös innan. Inte ville jag alls trycka ner hjärtisen under vattnet, men jag fick allt se till att vara modig och klistra på ett "snyggt" leende. Första dykningen gick kanon och plötsligt kändes det inte så farligt längre. Andra gången så fick dock Tyra för sig att mamma var sååå rolig så hon garvade precis när jag doppade henne under vattnet så hon svalde halva poolen. Ush ni skulle sett henne när hon kom upp ur vattnet...ush och fy säger jag bara. Lillan kunde inte andas på vad som kändes som en evighet och när det väl kom luft i lungorna så GALLSKREK hon. Men det var bara till att hålla sig lugn och trösta. Sen prova en gång till och då gick det kanon igen. Men efter 20 minuter i vattnet så var hon trötter så då gick vi in i duschen. Inte lätt att vara minst i gruppen.

Väl hemma fick Tyra nanna lite eftersom det tar på krafterna att simma. Under tiden passade mammsen på att plocka undan här hemma eftersom prällen skulle komma på besök. Shit han var ingen ungdom kan jag säga. En riktig NAW var han. Ni vet en sån där torris som bara inte kan tycka illa om. Han var mycket nöjd med mig eftersom jag redan valt psalm och kunde nummret och allt. Han till och med gav oss ett smakprov på sina sångfärdigheter. HAHAHA då skulle ni sett Daniels min. Ni vet min MR Anti-allt-vad -religion-heter höll ju på att dö. En syn som är svår att glömma*skrattar högt för mig själv*
Men ialla fall nu är dopet planerat och psalmerna valda. Det ska bli kul. Inte varje dag man döper sin dotter.

Fast denna dagen bravader har tagit på mina krafter så nu tror jag att jag ska gå och lägga träskallen på kudden och sussa gott.
Köss på er!

Dagens bild som Monia tog på mammafikan förra veckan.

Dop-planering här i min ensamhet

Hela lägenheten är helt tyst. Daniel är nere i stan och ska tura med dom som han spelar bandy med och Tyrisen ligger och sover. Så jag passar på att planera lite dop för om en vecka är det dax för stumpan att få heligt vatten på knoppen. Hmm undra om det blir att hon kräker på prästen, skiter högljutt i kyrkan eller gallskriker när prällen håller henne eller så kanske allt bara glider på snabbt och lätt, ska bli spännande och se.
Jag har ialla fall bestämt mig för att inte läsa någon dikt i kyrkan för henne, för hur gärna jag än hade velat så är jag för feg så jag ska ordna en gästbok och skriva dikten snyggt på framsidan med ett kort på Tyra i dopklänningen istället .
Vet inte hur det kommer bli på söndag men det blir sjuuuukt mycket folk. Inte trodde vi att så många skulle dyka upp. 44 vuxna och 7 barn. Plus att vissa har fortfarande inte svarat om dom kommer fast det var sista datumet för det förra söndagen. Så j*vla dåligt, blir irriterad för sånt. Lätt att beräkna mat då. Så nä dom är strukna i min planering:(
Det blir ialla fall smörgåstårta och doptårta som vi bjuder på. Lättast så eftersom dopet är så himla tidigt så allt måste i princip vara klart dagen innan. Ska bara dekorera dom på morgonen innan vi far till kyrkan.

Hmm fast kanske skulle man passa på att svänga på höfterna och prova magdans-videon som Angelica gav till mig i torsdags nu när jag inte har någon publik...*tänker*.....jo det gör jag nog...skriver mer sen om jag får tid för magdans får det bli (dock med persiennerna nerdragna:))
Tjingeling så länge


21.03 Wow jag säger bara underskatta inte magdans, det var ju verkligen inte lätt någonstanns...ni skulle sett mig hehe:) eller det är nog just det ni inte skulle gjort. Hmm att få ihop att röra alla kroppsdelar sådär var inte min grej hahaha...men jag gjorde mitt bästa och är glad att det bara var jag här:) Och armarna blev jag trött i ganska snabbt eftersom min kropp är helt otränad. Men det ska det bli ändring på nu har jag bestämt mig  för ju. Kan andra så kan jag.
Vi var i åstorp och hälsade på Johan och Carro i deras nyköpta hus idag och jag säger bara shit vad smal hon blivit. Hon har gått ner 30 kilo sen Alicia föddes på midsommardag. Det har ju tagit sin tid men hon har klarat det.
Men så länge Tyra ammar så får jag hålla mig till att röra mig mycket och äta nyttigt...men sen när hon inte ammar tror jag att jag ska ta en kur med modifast eller någon annan sån snabbgrej..bara så man får lite skjuts på vägen.

Här kommer en bild på min ögonsten.


Trött!!!!!

Shit jag är så himla trött idag. Vi gick upp som vanligt vid 8 imorse och började fixa lite här hemma och lyssnade på skivan som Tyra fick av Matilda igår. Och sen gjorde oss fina för att åka på fika hos Cecilia och Matilda. Jessica hade gjort sjukt goda kladdkakor och köpt frukt som vi smaskade på...säger bara MUMS. Vi var nog ganska enade allihopa där om att kkladdkakan fick HÖGA poäng. Men det är nog tur att vi bestämt oss för att ha nyttigare fikor från nu för annars kommer jag bli en barbapappa innan sommaren. Ush vill inte ha storlek enorm i min brudklänning.
Idag skulle jag vara duktig och gå på spinning men jag var så himla trött när vi kom hem så jag och Tyra tog täcket och la oss på soffan och somnade. Vaknade inte förrens Daniel kom hem klockan 17 och då hade jag i min trötta tillvaro glömt nyckelknippan i dörren. Hallå liksom!!! vilken tur att bilen fick stå kvar och att ingen gått ini lägenheten. Här är ju en hel del okända människor som springer i trappen nu när dom gör stambyte på gården.

Lånade en superfin bild på några av våra småttingar av Cecilia. Några hade redan gått och Edvin sov så Amir hängde med flickorna själv:)



Idag blir vår lilla snäcka 12 veckor...vart tog dessa veckor vägen?? Hoppas inte resten av tiden går så snabbt. Vill ju hinna njuta länge av Tyra Myra.
  

Igår hade vi fika här hemma. Mycket trevligt som vanligt. Är glad att jag frågade om jag fick följa med dom andra att fika för det känns verkligen som jag hittat riktiga vänner. Trivs kanon och man får sig verkligen goda skratt varje gång.  För vi har nog samma knäppa humor allihopa.

Förresten är det någon som sett detta nere i stan?

En snabbis..

..alltså inlägget hehe. För inte tänkte ni väl på snusk;)
Lillan gnäller hos daddy och jag börjar bli trött. Har varit nere i stan med Jessica, Cecilia och Angelica med småttingar. Det blev några timmars fika en hel del skratt och sen en bra promenad så idag har varit en bra dag:) Men frisk luft gör en verkligen trött och jag hör hur kudden min sjunger efter mig. Eller ja min kudde kanske jag inte ska säga för jag har kidnappat Daniels älsklingskudde eftersom den är såååå mycket skönare att sova på nu när man börjar bli lite sliten i axlar och nacke efter att bära så mycket på min "lilla" tjej på 6450g. Varför sitta själv när man kan vara hos mamma hehe...min lilla skitunge<3
Och imorgon kommer dagens sällskap hit på fika så det blir till att gå upp i tid så jag är klar när dom kommer och sen på torsdag ska vi hem till Cecilia och Matilda på fika....hehe lite fika har väl aldrig någon dött utav eller vad säger ni:D
Skriver mer zu morgen.
Auf Wiedersehen.


RSS 2.0